Együtt 2014 - Külön mennyi?

2013.02.15. 22:15

Alább következik a blog történetének eddigi leghosszabb bejegyzése. Tegnap este ugyanis, mikor dolgozni indultam, a metróaluljáróban az ,,Együtt 2014" aktivistái (átlagéletkor 60 év, nem vicc) standoltak. Kíváncsiságból elkértem egy szórólapot, hogy megtudjam, Bajnai Gordon tud-e még nagyobb sületlenségeket állítani, mint miniszterelnökségének 1,5 éve alatt. Igen, tud. Következzen tehát a szóróanyag szövege,  a zárójeles, dőlt betűs részekben személyes elemzéssel, kommentárokkal.

Együtt 2014 Mozgalom

A Haza és Haladás Egyesület, a Magyar Szolidaritás Mozgalom és a Milla Egyesület 2012. október 23-án létrehozta az EGYÜTT 2014 mozgalmat. A három szervezet együttműködésre lépett egymással annak érdekében, hogy a következő parlamenti választásokra létrejöjjön egy olyan széles választói szövetség, amely le tudja váltani a jelenlegi hatalmat, majd a választási győzelem után Magyarországot az alkotmányosság és a jó kormányzás útjára tudja vezetni . ( Érdekes, hogy ennek a nemes, a magyar embereket ,,megmenteni" kívánó, már a választási győzelem gondolatával, és ebből egyenesen adódóan a kormányzás gondolatával foglalkozó egyesülésnek az a Bajnai Gordon a vezetője, aki anno saját bevallása szerint csak felkérésre, és időlegesen vállalta el a miniszterelnöki posztot, és utána azt nyilatkozta, hogy többet nem vállal politikai szerepet. Már sántít a szavahihetőségi faktor...)

Részlet az együttműködési megállapodásból

Magyarország ma mély válságban van. (Bizony, abban van, köszönhetően a 47 évnyi szovjet megszállásnak, és szocialista-kommunista rémuralomnak... valamint a módszerváltás óta regnáló, egyes esetekben ,,szakértői" kormányoknak. Szóval ezzel újat nem mondtak, csak a saját bűnüket adták írásba.)


Ahhoz, hogy a hazánkat kivezessük a válsághelyzetből és újra olyan országgá tegyük, amely képes a következő két évtized nyertesévé válni, a hazájukat szerető demokraták összefogására van szükség. (És miért pont két évtizedre? Utána már lehetünk vesztesek? Már elnézést, de az igazi vezetők nem meghatározott dátumokban, hanem jóval előremutatóbb távlatokban gondolkodnak. A másik pedig, hogy mi az, hogy a hazájukat szerető demokraták? És aki nem demokrata, vagy egyáltalán nem érdekli a politika, és attól magát minden tekintetben függetlennek mondó embernek tartja magát, az nem szereti eléggé a hazáját, és nem lehet a többiekkel ,,együtt" ? Vagy lesz ilyen ,,Mennyire szereted a hazádat - Mennyire vagy demokrata" táblázat? Úgy látszik Bajnaiék nem titkolják, hogy kirekesztőek...)

Összefogásra van szükség annak érdekében, hogy a változások legfőbb akadályát jelentő kormányt leváltsuk. (Ebben igazatok van, de miből tudjátok, hogy erre ti vagytok a megfelelő erő? Időutaztatok egy kicsit?) Összefogásra annak érdekében, hogy a változást akaró erőknek elegendő felhatalmazásuk legyen az alkotmányos hagyományainkat megtagadó rezsim (Divatos szó lett manapság a magyar politikai elitben, de hogy tisztában is vannak-e a jelentésével, azt kétlem) lebontására, az új, jogállami keretek kialakítására és a jó kormányzás, egy új, demokratikus politikai rendszer megvalósítására. (Értsd: kurvajók vagyunk...)


Az új választói szövetség három szervezete közösen vállalja, hogy az új politika középpontjában:

- A nemzeti szövetség (Ezt a jobboldaltól vették át, szóval már poén :D )
- A magántulajdon tisztelete (Kíváncsi vagyok, vajon hoznak-e erre vonatkozó törvényt, hogy mindenki megvédhesse, ami az övé)
- A szolidaritás (Azokkal is, akik más nézeteket vallanak? Mert Bajnai Gordon elég világosan kifejtette a 2 évvel ezelőtti választások előtt, hogy a Jobbikot az ,,Országház kapuján dörömbölő szörnynek" tartja. Lehet én vagyok szűklátókörű, de ebből a véleményből nem éppen a szolidaritás árad... De lehet, hogy azóta megváltozott Bajnai úr? Adja az ég!)
- a jogállamiság (minden kampánycetlin minimum egyszer kötelezően elpuffogtatásra kerül)
- és az Európa iránti elkötelezettségnek kell állnia. (Na, álljunk csak meg! Európa iránti elkötelezettség?? Egy országot vezető pártnak a nép felé kell elkötelezettnek lennie, hiszen tőle kapta a hatalmát! Európa egy kontinens... bár teljesen egyértelmű, hogy itt az EU-ról van szó. Számomra a legnagyobb pofátlanság ez volt az egész szövegben. Európa elkötelezett irántunk? Egyáltalán nem. A magyar népet folyamatosan kritizálják Brüsszelből, Izraelből, és gyakorlatilag mindenhonnan. Szóval itt már meghatározható Bajnaiék igazi célja : kiszolgálni jó hűbéresként a hűbérurat, ahonnan a pénz jön. Európa iránti elkötelezettség... vérlázító.)

Mi, az Együtt 2014 Mozgalmat megalapító szabad közéleti egyesületek e cél érdekében veszünk részt hazánk közéletében (meg a nem kevés pénzért, ami ebben a buliban van). E célok érdekében kezdjük el szervezni a választópolgárok, illetve pártok összefogását és dolgozzuk ki egy új Magyarország megvalósításának programját. (Értsd: teljesen önzetlenek vagyunk, és nem a hatalomért, meg a pénzért tesszük. Áááá nem...)


Ebbe a munkába hívjuk és várjuk társként minden demokrata, a hazáját szerető honfitársunkat! (Megint a demokrata... és aki nem az? Ha bemennék egy irodájukba, hogy ,,Jó napot kívánok, nemzetiszocialista eszméket vallok, de szeretem a hazámat, és nem vagyok megelégedve a jelenlegi kormánnyal" vajon felvennének? Van egy tippem, hogy nem...)

Az Együtt 2014 Választói Mozgalom nem jogi személy (de azért párttá akarnak alakulni) , hanem az összefogás közös felülete mindazok számára, akik a saját pártkötődésük, vagy a világnézetük megtagadása nélkül, pártonkívüliségük megtartása mellett kívánnak tenni a kormányváltás, rezsimváltás, korszakváltás programjáért. (Most mivan? Bárki jöhet, nem kell megtagadni a pártkötődést, de legyél pártonkívüli? Szövegértésből is jól állhat a mozgalom kommunikációs osztálya... A világnézetet illetően pedig már fejtettem ki véleményt.) A Mozgalmat három politikai egyesület (Az előbb még szabad közéleti egyesület volt a meghatározás...) a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Milla Egyesület és a Haza és Haladás Egyesület alapította meg. Ez azt jelenti, hogy az Együtt 2014 - jogi értelemben vett - tagjává csak jogi személyiséggel rendelkező szervezet válhat, magánszemélyek csak a Mozgalmat alkotó egyesületnek, pártoknak lehetnek tagjai - legalábbis jogi értelemben. (Azaz, a mozgalom nem jogi személy, de a ,,tagjai" igen... ők kerüljenek majd felelősségre vonásra adott esetben? A pártonkívüliség előbb boncolgatott kérdésébe annak tükrében, hogy hogy a magánszemélyek csak a mozgalmat alkotó pártoknak lehetnek tagjai már nem is kötök bele...)

Mindez ugyanis nem jelenti azt, hogy Ön ne csatlakozhatna az Együtt 2014-hez akár most, ebben a pillanatban! (Érted? Most azonnal állj közénk... onnan pedig a végtelenbe és tovább!)

(A lap alján jönnek a kapcsolatfelvételi módok, ezek közlésétől most eltekintek. Ez volt tehát a papíros első oldala, a másik oldalon a Magyar Szolidaritás Mozgalomról, és céljairól írnak.)

Tanulságos egy kampánytermék volt. Bajnaiék úgy látszik azt hiszik, vannak még olyan emberek, akik elfelejtették, hogy mi történik ebben az országban. Az meg, hogy a nemzeti jobboldalt külön hülyének nézik azáltal, hogy mindenféle tekintetben vett egyenlőségről dumálnak, a már említett Bajnai-féle, a Parlamentben tett nyilatkozat tükrében pofátlanság.

Ezek után tegyük fel a kérdést: valóban együtt az az ,,Együtt 2014" ?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pagesofmylife.blog.hu/api/trackback/id/tr435082716

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy nem reprezentatív lista tanulságai 2013.02.16. 22:46:06

Megjelent a héten egy rangsor, amely igen érdekes következtetések levonására ad alkalmat még akkor is, ha természetesen figyelembe vesszük azt, hogy egyáltalán nem reprezentatív mintáról van szó, nevezetesen a magyar politikusok és pártok facebook-os n...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.16. 15:00:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.02.16. 22:45:36

Hát ez elég izzadságszagúra sikerült...

Raven Clay 2013.02.16. 23:36:57

Hát itt az első komment a blogon!:)) Nézd, ez csak egy vélemény. Azokat a gondolatokat írtam le, amelyek bennem felvetődtek a szórólap elolvasása után. A legdühítőbb az, hogy Bajnaiék azt gondolják, hogy az emberek elfelejtették, hogy ők mit csináltak a 1,5 év alatt. Számomra az egész mozgalmuk hiteltelen, és most már még inkább az.

Frick László Emlékzenekar 2013.02.17. 07:50:33

Lennének fiatal aktivistái az E'14-nek, csak vagy otthon vacognak a féelelmtől, mert eben az országban annyira kell rettegni, hogy a nammamit kell kűdenie a fiatalnak maga helyett a Bajnai párt toborzójára [Bajnai párt = Együtt 2014] az összestöbbi közéleti szempontből f9igyelembe vehető fiatal viszont már külföldre menekült. És még csak most követi őket a közéleti szempontból már figyelembe nem vehető ífjúság.

Viszont ha a közééetiszempontból számbavehető fiatalok kimenekültek, akkor az egyetemisták jobbikos érzelmű egyharmada nem számít és nem kell félni tőlük.

Ennyi.

(Forrás: Bajnai Gordon : Ezresekből Orbán ellen
és a beszélős linkje:
www.origo.hu/itthon/20130212-nem-tudom-elkepzelni-hogy-veszitsunk-interju-bajnai-gordonnal-az.html)

Raven Clay 2013.02.17. 13:29:57

:D :D Úgy látszik Bajnai még a kampánycetlin kívül is tartogat némi hülyeséget a tarsolyában :D

Linda69 2013.02.17. 16:30:13

Kedves Raven Clay!
Bajnain meg a E14-en (amiről nekem mindig egy mérgező élemiszer adalék jut eszembe) nem érdemes mérgelődni. Szerintem sokkal gyilkosabb dolog, ha egyszerűen kiröhögjük őket. Hogy egy példával éljek, nekem roppant tetszett, amikor az atv-n Mészáros Antónia megkérdezte Bajnait, hogy miből is fogják finanszírozni pártjukat, a válasz: "Egyéni adakozásból, mert tudja: sok kicsi sokra megy..."

P.S. Nekem Raven Stone jobban hangzik: kedvenc kis falum neve

Raven Clay 2013.02.17. 20:20:41

@Linda69: Én nem mérgelődöm rajtuk, csak ez a szóróanyag roppant érdekes volt számomra, szóval gondoltam elemzem :D És tényleg jól hangzik a Stone, csak Clay egy saját regényem főszereplője, így ,,közel" áll a szívemhez :P

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2013.02.18. 10:28:26

Számomra is hihetetlen, hogy még mire nem vetemednek. Gyurcsányt alul vagy felülmúlni az tényleg UFO (Földön kívüli) teljesítmény.
divat-trend.info/egyutt-2014-mozgalom/
Igen, bizony röhögve, viccként kezelve lehet megérteni, főleg akkor, ha mi nevetünk a végén, jobb esetben közmunkán látjuk őket és családjukat pár év múlva.

Raven Clay 2013.02.18. 12:30:04

@Vállalkozz: Itt lenne már az ideje... sokkal tartoznak ennek az országnak.
süti beállítások módosítása