Következzen hát az ígért bejegyzés, a Fidesz közpénzen nyomtatott, enyhén szólva is ,,Mivagyunkafaszagyerekek" szagú szóróanyagáról. A múltkorihoz hasonló módon a saját kommentárokat zárójelben, dőlt,vastagon szedett betűvel olvashatjátok. (A formázási hibákért sorry :P )

 

Kormány Információ


Magyarország jobban teljesít

Magyarország az elmúlt években megújult. (Bizony, soha nem látott szinteken van a munkanélküliség, a közbiztonság egyre romlik, az EU-ban nincs nap, hogy ne vennék ,,napirendre" Magyarország szívatását... hát ez már megújulás, dögöljek meg ha nem az.) Mindannyian nagy áldozatokat hoztunk, hogy talpra állítsuk az országot. (Bizony... főleg ti, ugye kedves politikusok? Hiszen mindannyian lemondtatok fizetésetek jó részéről, megemelni meg biztos nem emeltétek meg... a költségtérítésről, és az EU-s tiszteletdíjakról már nem is beszélve. Vagy mégsem? Ó bocsánat, milyen végtelenül rosszhiszemű vagyok... de a tény akkor is tény: itt áldozatokat csak a kisemberek hoznak, mert az ő zsebükre megy a játék (pártállástól függetlenül.), szóval ezt a sort különlegesen gusztustalannak érzem.) Kiszolgáltatottságunk jelentősen csökkent. (Ez abszolút így van hiszen az eddigi egy szóval ellentétben már több mondatra is szükség van pl. az izraeli nagykövettől, hogy valakitől díjat vegyenek el. Fejlődünk, emberek!) Magyarország ma már nem csak a 2010 előtti időszakhoz, de Európa számos országához viszonyítva is jobb teljesítményre képes. (Milyen kár, hogy a mindennapokban ez nem mutatkozik meg... a bérek vásárlóértéke nem nőtt, a kiadások viszont igen, és ezt holmi időleges rezsicsökkentés sem oldja meg.) Ez a kiadvány azzal a céllal készült, hogy bemutassa az elmúlt évek legfontosabb kormányzati döntéseit, amelyek eredményeképpen Magyarország napjainkban már jobban teljesít. ( Meg azzal a céllal, hogy világgá kürtöljük, hogy mekkora istenek vagyunk, hogy kvázi a tejjel-mézzel folyó Kánaánt hoztuk el, és ezáltal minden szavazó tudja, hova kell adnia a voksát, és ha nem teszi, szégyellje el magát. Magyarul: ez a kiadvány melldöngető parasztvakításnak készült...)


(Innentől oldalanként jön egy kvízvetélkedőhöz hasonló struktúrájú oldal, ahol egy kérdésre négy válasz közül egy a ,,megfelelő.)

Melyik uniós országban csökken 10 százalékkal a rezsi idén januártól?

Egy országban sem                                                                                      

Minden országban

 Csak Magyarországon

Németországban

Szlovákiában

2013 januárjától minden magyar háztartásban tíz százalékkal kevesebbet kell fizetni a gázért, az áramért, és a távhőért. A rezsicsökkentés mérsékli a családok pénzügyi terheit és csökkenti pénzromlás mértékét is.
(Ezzel csak az a baj, hogy mindezek mellett egy családnak még bőven vannak kiadásai,és hiába csökkennek a közüzemi díjak, a bérek nem nőnek! Persze, némi minimálbér emelkedés van, de ezzel mire mennek az ÁTLAGmagyarok? (az átlag nem véletlenül van kiemelve.) Arról nem is beszélve, hogy kíváncsi leszek, meddig maradnak ezen a szinten a rezsidíjak. Ugyanis van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez egy hatásos, de csak időleges kampányfogás volt. De ha ezeket mégsem emelik meg újra, majd fognak mást... és megint csak ott leszünk, ahol a part szakad.)

,,A magyarok bámulatara méltóan öntudatosak. (Ez igaz, bár nem a teljes lakosságra levetítve.) Tiszta hülyeség arról beszélni, hogy Magyarországon nincs demokrácia. (Ld. az előző kommentet.)

Klaus von Dohnányi, német szociáldemokrata politikus (2013.március 27.)

Mennyivel emelte a minimálbért a mostani kormány?


Nem emelte                                                                               

Kevesebbel,mint az előző kormányok

Többel, mint az előző két kormány összesen

Ugyanannyival, mint a korábbi kormányok                                    

Csökkentette a minimálbért

Magyarországon a kormányváltás óta már 24500 ft-tal nőtt a minimálbér. Ez több, mint az előző nyolc év alatt összesen. Az intézkedéssel 619 magyar ember járt jobban. (Ez igen... 24500 ft? Két felnőtt munkavállaló BKV-bérlete jön ki belőle! (Jelen állás szerint, amíg nem emelik. Megint...) Ez aztán már emelés a javából... A bérek még így is szánalmasan a sokat emlegetett EU szintje alatt vannak! Annyira jópofa, hogy mindenben az EU-hoz mérjük magunkat, de a bérekben valahogy érdekes módon nem. Pardon, egy réteg mégiscsak van, akiknek EU (sőt, azt bőven meghaladó) szintű fizetésük van. Na, ki tudja, kikről van szó? :D Ami pedig a 619 ezer magyart illeti: De kár, hogy a népesség száma 10 millió (ill. sajnos annyi már nem...)


,,Magyarország jelentős lépéseket tett az Európai Unió által sürgetett társadalmi reformok terén." (Még örülhetünk, hogy azt nem akarják megszabni, mit együnk, hogyan öltözködjünk, vagy akár hogy mit gondoljunk. De jó fej az ez EU, hát nem? )

Angela Merkel, német kancellár (2012. október 11.)

Melyik évtől jár a gyermekek után családi adókedvezmény?

2006-tól                                                                                                  

2007-től

2011-től

2009-től                                                                                                  

2003-tól

Magyaroszág 2011-től soha nem látott mértékű adókedvezményt biztosít a gyermekes családoknak. Az intézkedéssel 900 szülő mintegy 160 milliárd forinttal többet tudott a gyermekek nevelésére fordítani. Növekedett a gyermekvállalási kedv, 2012-ben már nőtt a születések száma az előző évhez képest. (Ez egy valóban jó intézkedés, de megint bele lehetne kötni abba, hogy Magyarországon nem csak 900 ezer szülő van...)


,,A magyaroknak első ízben sikerült megfékezni a népességfogyást. (ÁÁÁÁ...rossz válasz, köszönjük hogy velünk játszott. A KSH adatai szerint mérsékelni sikerült a népességfogyást, nem megelőzni! A kettő bizony nem ugyanaz...) Mindez Orbán családpolitikájának köszönhető. (Ó Viktor, te bölcs és hatalmas, engedd hogy imádjunk, mert népedet megsokszoroztad, szaporítottad! Röhej...)

Grzegorz Górny, lengyel újságíró (2013. február 5.)


Melyik uniós ország tudta növelni a nyugdíjak értékét idén januártól?

Németország                                                                                   

Franciaország

                    Magyarország                                      

 

Szlovákia                                                                                          

Minden európai ország

A kormány döntése értelmében idén 5,2 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege. Ezt megelőzően novemberben 1,6 százalékos visszamenőleges emelésre került sor. Ezzel a kormány megtartotta ígéretét, megvédte a nyugdíjakat. (Ajajajaj... hát megint korrigálnom kell, méghozzá személyes példa alapján. Édesapám 6 éve nyugdíjas, akkor 40 év munka után kapott 47000! ft!! nyugdíjat... azóta emelték minden évben kb. 1-2, max 2,5 ezer ft-tal a nyugdíját. Idén is... így tart most 64000 ft-nál. Talán nem szükséges ecsetelnem, mire elég ez a pénz... kb. éhenhalni tudnánk belőle, ha anyukám és én sem dolgoznánk. Tehát az 5,2 százalékos emelés már bukta, de ha annyi is lenne: mire elég ez egy magyar nyugdíjasnak? Egy kilóval több húst tud venni? Hát ez már aztán védelem, és emelés! És még egy érdekes adalék: Biszku Bélának biztos nem tűnik fel a 5,2 százalék...)

 

 


,,Magyarország figyelemreméltó reformokat indított útjára és Németország támogatni fogja ezek végrehajtását." (Persze, és a német cégek is figyelemreméltó adókedvezményeket kapnak... :D )

Wolfgang Schauble, német pénzügyminiszter (2011. december 5.)

Hány fővel nőtt a rendőrség létszáma az utóbbi három évben?


Nem változott                                                                                         

2000 fővel emelkedett

3500 fővel emelkedett

 

800 fővel emelkedett                                                                                

400 fővel csökkent

 

A kormányváltás óta 1500 helyen erősítették meg a körzeti megbízotti szolgálatot. A rendőrség létszáma 3500 fővel nőt. Életbe lépett az új büntető törvénykönyv is, amely megemelte a büntetési tételeket. (Na, az egyik igen sarkalatos kérdés. Hiába lett több rendőr, ha továbbra is nulla jogkörük van, a felszerelésük (eltekinte a TEK-étől) pedig a gabonapelyhes dobozokból kihalászható játékok szintjén mozog. (gondolok itt a PA-63-as vízipisztolyra, vagy az amúgy igen jó Browning Hi-Power igen rossz minőségű magyar koppintására, a P9R-re.) A rendőröket vidéken továbbra is nem egy kiszállásnál verik majdnem halálra a biztosnemcigányok. Kutyát is ezért visznek magukkal sok esetben, mert azt még ,,büntetlenül" - még - ráengedhetik a cigókra, mivel a kutyáktól azok is fosnak. A büntetőtörvénykönyv pedig szigorítva lett - igen, de a súlyos bűncselekmények, mint pl. az emberölés továbbra is nevetségesen kis ítéletet vonzanak.)

 

 

,,2010 óta kilenc százalékkal csökkent a személyek elleni, és tizennégy százalékkal a vagyon elleni bűncselekmények száma. 2012-ben Magyarország Európa legjobbja volt a közlekedésbiztonság javítása terén."

(Szóval. Nagyon szép, és becsülendő dolog mindez. De amikor egyik hír a másikat éri, hogy vidéken egymás után törnek be idős, egy egész életet tisztességben ledolgozó nyugdíjasokhoz a megint csak ádehogycigányok, és verik őket ,,jobb" esetben félholtra, rosszabb esetben halálra, akkor talán nem a közlekedésbiztonsággal kéne példálózni! De ezekről a bűncselekményekről nem lehet tájékozódni,csak bizonyos forrásokból... a kormánymédia pedig csak akkor nevezi nevén a bajt, amikor az egyik fejesük közvetlen hozzátartozója került (élet)veszélybe. Ároktő újra rettegésben él, mert elengedték a több idős embert saját otthonában megölő cigánybanda tagjait, 80 éves villanyszerelőt visznek be a kapitányságra kihallgatni, mert áramot mert vezetni a kilincsbe, miután többször teperték le a földre saját otthonában... Hát, ez már aztán közbiztonság! (És ez csak néhány példa volt a sok közül.) )

 

 

crimestat.b-m.hu

 

Mit ért el Magyarország az uniós tárgyalásokon?

 

 

4 ezer forinttal több támogatást fejenként                                         

Nem változik a támogatások mértéke

 

51 ezer forinttal több uniós támogatást fejenként

 

19 ezer forinttal több támogatást fejenként                                 

A támogatások mértékének csökkentését

 

Magyarország több uniós forrást kap, mint korábban bármikor. A következő hét évben minden magyar állampolgárra 51 ezer forinttal több támogatás jut. Az egy főre jutó támogatásokat tekintve ezzel másodikak vagyunk az európai rangsorban. (Nagyszerű. És akkor most lássuk mint nem értünk el: Hogy ne pofázzanak bele országunk dolgaiba egyre pofátlanabb módon, hogy Vivianne Reding, és/vagy Daniel Cohn-Bendit ne alázza meg hétről-hétre Magyarországot az EU-ban, hogy az újvidéki magyarverések ügye kivizsgálást nyerjen, hogy a székely zászlót végre nemzeti jelképként fogadják el, ésatöbbi... a sort hosszan lehetne folytatni. De hát nyilván az a fontos mennyi pénzt kapunk az EU-tól,hiszen azt lehet ellopni... és az ebből, a szavazók felé kikommunikált 51 ezer ft legalább hangzik valahogy. Hozzátenném, ez sem egy olyan hűdenagy összeg... de sok egyszeri szavazó számára tűnhet ,,baromi nagy eredménynek.")


,, Az egy főre jutó támogatások alapján Magyarország a második legnagyobb kedvezményezettje az EU támogatási rendszerének." (És az egy napra jutó ,,Megint hogyan ugassunk be a magyaroknak,hogy tudják hol a helyük" helyzetek számában viszont toronymagasan első.)


Index.hu (2013. február 8.)

 

Eddig tehát a kiadvány. Bele sem merek gondolni, megint mi pénzbe kerülhetett ennek a nem kevés flyer-nek a kinyomtatása, kispostázása, terjesztése... csak azért, hogy a kormány a választási kampány kezdetéhez közeledvén tudatosítani próbálja a szavazórétegben, hogy ők a faszagyerekek. Hány, de hány értelmesebb cél, mód jöhetett volna szóba, amire ezt a pénzt fel lehetett volna használni... de nem. Ez muszáj volt. Muszáj, hiszen csak akkor tud lopni a politikus, ha megválasztják. És csak akkor választják meg, ha a nép parasztvakítása halad. Mert ez a kiadvány nem volt se több, se kevesebb. A kormány által közölni kívánt eredmények széles körben történő, eléggé lesarkított, és csakis a saját szempontjait figyelembevevő hangoztatása.

 



 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pagesofmylife.blog.hu/api/trackback/id/tr565249960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mokevar · http://copywrite.blog.hu 2013.05.02. 15:20:06

:) Na igen. Végre beszélünk erről is. Ez az egész kampány akkora, de akkora pénzkidobás volt, hogy arra nincs is megfelelő jelző. Adópénzből közel negyedmilliárd. Én is sírtam ezen, amikor olvastam a számot. És ez csak a publikus szám. :(((

copywrite.blog.hu/2013/04/24/minimalber_295

Raven Clay 2013.05.04. 18:23:18

@mokevar: Hát igen... én azért reménykedem benne, hogy az emberek lassan (bár jobb volna gyorsabban) észbe kapnak, hogy mekkora szinten nézi őket zombinak a kormány...
süti beállítások módosítása